Eikel van de week
#  @ 
maandag 27 oktober 2003 om 18:34 uur te Tilburg. score: 6 (2 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter dat moet toch echt de scheids zijn van mijn wedstrijd met Heren 3. Sjees wat was dat een ... (vul zelf maar in)
Kijk ik weet dat scheidsrechter zijn nou niet echt bepaald een toffe hobby is van de meeste volleyballers. Het is iets wat je er meestal even bij doet, uit club gevoel om zo de club uit de problemen te hebben.
En ik snap ook best dat het moeilijk is om sommige dingen goed te zien, en dat je het nooit voor beide partijen goed kan doen. Maar zoals die scheids gisteren floot, niet normaal. Dat dat nog een licentie mag hebben.
Hij kende tekens niet, nou is dat geen schande, maar wel iets waardoor je meteen gaat twijfelen of hij wel echt een scheids is (later meer hierover). Ballen die met een voortreffelijke NON-techniek werden gespeeld werden gewoon toegestaan. Te denken valt aan liften, duwen, dunken, tillen en plakken. Alles was toegestaan. Moet je je voorstellen dat je bij boksen ineens op iemand zijn enkels gaat trappen. En dat je dan door mag gaan. Is toch ook absurd? Juist! Nee gisteren mocht alles. Zo ook de net- en voetfouten. Niks werd gezien. Dit terwijl er bij volleybal niks zo gevaarlijk is als een voetfout. Je kunt er zo je enkelbanden mee scheuren en dat zijn toch echt de mindere dingen om te doen.
Dus wat doe je dan als speler die meedenkt met de scheids. Juist je geeft aan als hij iets mist. Wel zo fijn toch. Kijk ik weet dat het irritant is om steeds commentaar te krijgen als je op een stoel zit. Maar als dat commentaar blijft komen, dan moet er blijkbaar toch iets aan de hand zijn? Als ik voor mijn neus iemand omhoog zie klimmen via het net, dan roep ik netfout. Simpel. Je mag niet aan het net zitten, dus als het beweegt ie er iemand fout. Aan de scheids om te bepalen wie dat was. Deze detecteert als het goed is ook een beweging van het net (een goede scheids heeft meestal een hand op de netkabel zodat hij dat voelt).
Maar toch was deze scheids dat na 3,5 sets beu, ik kreeg een waarschuwing, terwijl ik niet eens netfout riep... Ik riep dat de bal net op de lijn viel. Een goede constatering van de scheids zelfs die de bal aan ons gaf. En toch kreeg ik via onze aanvoerder een waarschuwing. Naja als hij er gelukkig van wordt. Uiteindelijk winnen wij de wedstrijd gewoon en natuurlijk praat je na in de kleedkamer.
Tot die scheids binnen komt. Ineens ijzingwekkend stil, hij moet ook snappen dat het over hem ging. Vertwijfelend roept hij iets van dat het goed is dat we hier zitten. Wij kijken elkaar al vreemd aan... Hij pakt met moeite zijn spullen uit een hoek naast mij, struikelt op de terugweg half over mijn tas en wil aan een zin beginnen die hij half inslikt. Uiteindelijk vraagt hij dan toch of ik weet hoe irritant het is om steeds netfout te horen als je op de stoel zit. Ik zeg meteen dat het ook heel irritant is om technische fouten te zien die gewoon mogen. Dat daar ook best voor gefloten had mogen worden, maar ook domweg word genegeerd. Bijna met stomheid geslagen weet hij nog uit te brengen dat het allemaal niet zo was... Toen ik meteen weer iets zei liep hij kwaad weg en de deur hard dicht smijtend.
Kijk en daar ga je in de fout. Wat kan zo'n deur nou aan die hele situatie doen? Compleet onzinnig dus om met zo'n deur te gaan gooien. Darom bij deze... benoem ik hem tot eikel van de week. Ach wat verwacht je van iemand die een speler van ons affluit voor een netfout. Jawel hij zag er een! Dave zat met zijn voet aan het net. Nou kan Dave best wel een beetje hoog springen als hij zijn dag heeft, maar het net raken met zijn voeten.... Dat moet ik nog meemaken. (onderkant van het net hangt op ongeveer 1,40m probeer het zelf maar eens te halen).

Waar ik nog op terug zou komen. Vorig weekend speelde we in Berlicum. Daar hadden we een uitstekende scheids die gewoon goed floot. Echter nou blijkt hij geen licentie te hebben. En daarvoor krijgen wij een boete, terwijl de tegenstander deze aanwijst. Reken er maar op dat we die niet gaan betalen. Zeker als mensen zonder licentie 1000 keer beter fluiten als iemand met!Beoordeel deze post:
Andere posts in deze categorie:
Vincent reageerde op dinsdag 04 november 2003 om 00:22 uur
Ze zuigen allemaal Fabian, ALLEMAAL!! HOOR JE ME!!!

reageerde op zaterdag 12 maart 2016 om 21:15 uur


reageerde op zaterdag 12 maart 2016 om 21:16 uur


reageerde op zaterdag 12 maart 2016 om 21:16 uur


reageerde op vrijdag 12 augustus 2016 om 14:26 uur


reageerde op zaterdag 12 november 2016 om 04:54 uur


reageerde op dinsdag 22 november 2016 om 03:20 uur


reageerde op dinsdag 22 november 2016 om 03:20 uur


reageerde op dinsdag 22 november 2016 om 03:20 uur


reageerde op donderdag 05 januari 2017 om 17:23 uur


reageerde op donderdag 05 januari 2017 om 17:24 uur


reageerde op dinsdag 30 mei 2017 om 19:29 uur
Reactie posten:
Je naam:
Je e-mailadres:
Je website:
Je bericht:
Vink dit blokje aan als je achter een publieke computer zit.
Deze weblog kan overweg met Gravatar afbeeldingen.

Klik op een smilie om deze toe te voegen in je reactie.
 
       

 Twitter Updates