Veilig reageren
#  @ 
vrijdag 01 september 2006 om 14:34 uur te Tilburg. .score: 0 (0 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter Misschien heb je er al last van gehad. En anders zul je er (hopelijk) ook geen last meer van krijgen. Spam via deze website.
Om kansloze reacties te voorkomen is het verplicht je email adres in te voeren als je reageert. Mensen kunnen je dan via de website een mailtje versturen nav je reactie. Nou was je email adres dan al helemaal afgeschermd maar toch kon er op deze manier automatisch spam bezorgd worden bij je.

Inmiddels is er een extra barriere ingebouwd. Je moet voor je een email via de website kan versturen een unieke code invoeren. Hierbij dienen hoofdletters, kleine letters en nummers exact over genomen worden van het voorbeeld. Als je de code foutief invult dan zal de mail niet worden verzonden. Hierdoor is het automatisch lastig vallen van mensen die hier reageren onmogelijk geworden. Om een voorbeeld te zien kun je hier een kijkje nemen. Onder het bericht veld staat de unieke code.

Handmatig spam versturen blijft helaas nog steeds mogelijk, hier is echter vrij weinig tegen te doen. Echter wordt dit ook op zo'n kleine schaal toegepast omdat het rendement hiervoor erg laag is.

Tot zover weer,

Fabian, webmaster van www.jemeenthet.nl

al 6 reacties
Gravatars
#  @ 
vrijdag 28 oktober 2005 om 13:51 uur te Tilburg. .score: 0 (0 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter Al een tijdje ondersteunden we Gravatars op de sites van jemeenthet.nl. Echter was het nog niet mogelijk door technische problemen om er zelf eentje aan te vragen. Vanaf gisteren is dat weer mogelijk dus vandaar deze uitleg.
Gravatar staat voor Globally Recognized Avatar. Oftewel een plaatje wat bij je past wat je overal toe kan passen. Misschien ken je het wel van diverse fora. Zo'n plaatje bij je naam. Dat dit ook op weblogs mogelijk moest zijn was de gedachte achter het starten van deze dienst.

Als je op Gravatar.com een eigen account aanmaakt met je email adres wat je ook gebruikt op de logs waar je op reageert dan wordt dat mail adres gekoppeld aan het plaatje bij Gravatar. Klink vrij technisch, maar gelukkig merk je daar zelf vrij weinig van. Als je nu reageert op een post met dat email adres wordt automatisch het plaatje wat je zelf hebt gekozen geplaatst bij je berichtje (zie het voorbeeld hieronder).

Heel eenvoudig dus, aangezien de site grotendeels het werk voor je doet. Hiermee personaliseer je dus nog meer je eigen reacties. Mochten er nog vragen zijn over deze dienst dan hoor ik dat natuurlijk graag.

al 12 reacties
Nieuwe RSS feeds
#  @ 
donderdag 13 oktober 2005 om 11:46 uur te Tilburg. .score: 0 (0 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter Even weer een centrale mededeling voor alle logs namens de beheerder.
Op jemeenthet.nl zijn we overgegaan naar een nieuwe manier van de RSS feeds aanbieden. Deze worden nu op een nieuwe manier gecreeerd waardoor ook de url van de feeds is gewijzigd. Het is dan ook raadzaam om de gebruikte feeds aan te passen in je newsreader oid.

Tevens worden alle sites langzaam aan ook geschikt voor gebruik op bijvoorbeeld een pda. Mocht je een vrij lage resolutie gebruiken schakelt de site zelf over op een beter te gebruiken formaat.

al 185 reacties
Happy Birthday!
#  @ 
zondag 22 mei 2005 om 00:00 uur te Tilburg. .score: 5 (2 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter Even "inbreken" op de log van Jolanda om een verjaardagsberichtje te plaatsen.
He Jolanda,

precies een jaar geleden was er het idee om deze log voor je te realiseren, en nu zit je avontuur er alweer bijna op. Van harte met je verjaardag en ik hoop je snel persoonlijk te kunnen feliciteren!

Groetjes,

Fabian

al 7 reacties
Finlay Park
#  @ 
zondag 01 mei 2005 om 23:38 uur te Columbia..score: 0 (0 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter Vandaag met John, een jongen uit Nepal, naar Finlay Park hier in Columbia geweest.
Stond al een tijdje op de planning om daar een kijkje te gaan nemen, maar steeds niet van gekomen. Vanmiddag rond half 2 daar naar toe gewandeld, was lekker weer vandaag. Echt een leuk park en het was gezellig druk. Er was zelfs een heuse wedding aan de gang! Mooie waterval, een lekker grasveld en een goed uitzicht op de skyline van de stad. Klik op de foto voor een vergroting. Wat rondgelopen en op het gras gezeten en intussen gezellig gekletst over Nepal, Nederland en de US.
Jammer dat ik daar niet wat vaker heen gegaan ben. Misschien dat ik pap en mam er nog wel mee naar toe neem als het lekker weer is!


Dit bericht is gewijzigd op maandag 02 mei 2005 om 06:39 uur
al 8 reacties
Feestje met de buren
#  @ 
zondag 01 mei 2005 om 23:29 uur te Columbia..score: 0 (0 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter Ook al zien we deze mensen tot op het laatst, gisteren een afscheidsfeestje gehad met onze buren.
Ik dacht eigenlijk dat we wat zouden drinken in Craig's en Ian's kamer, maar ineens werden onze bureaus van hun plaats getild en midden in de kamer gezet. Het was tijd voor BeerPong! Het doel is om je pingpongballetje in een van de bekers van de tegenstanders te gooien. Is ie raak, dan moet dat biertje opgedronken worden. En het team dat verliest moet ook het resterende bier van de tegenpartij opdrinken.
Toen verder gegaan met wat kaartspelletjes. Eerst het spannende give-and-take spel wat we van de Australiers uit het hostel in Atlanta geleerd hebben. Daarna nog een spel waarbij elke kaart iets anders betekende. Zo moesten we bijvoorbeeld rijmen of woorden uit een bepaalde categorie opnoemen. En soms had je gewoon een pechkaart en moest je drinken.
Het was echt super gezellig en er is flink wat drank doorheen gegaan. Aangezien ik geen bier lus, had ik mijn eigen fles Amaretto, nog wat Smirnoff Ice en de eigen gemaakte Jagerboms (Jagermeister met Redbull). Al snel was iedereen gezellig dronken, werd er door de gang gedanst en zijn we nog naar buiten geweest. En zoals ze zeggen is er voor alles een eerste keer. Heb bij deze mijn eerste wc-ervaring na de drank meegemaakt... Op zich wel handig geweest, want nu ik alles de avond zelf al kwijt was, kon ik 's morgens weer fris en fruitig mijn bedje uit!

al 6 reacties
Sushi
#  @ 
zondag 01 mei 2005 om 23:18 uur te Columbia..score: 0 (0 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter Van de week mijn eerste (en waarschijnlijk laatste) sushi-ervaring gehad.
Pleun en ik gingen met de Fransen (Francois en Severine) en een meisje uit Equador, Andrea, een hapje eten. We kwamen er alleen in de auto pas achter dat we op weg waren naar een Japans sushi restaurant. Ach ja, we kunnen het altijd een keer proberen dachten we nog.
Op zich was mijn salade (met squid, een of ander zeebeestje) best lekker. Zat met iets minder plezier te eten toen Francois even uittekende wat voor beestje het precies was. En de rijst rolletjes die ik had gekozen met krab en komkommer waren ook nog wel oke. Wel moeilijk om ze opgetild te krijgen met de stokjes en ook een flinke hap aangezien we geen mes hadden om wat kleinere porties te maken. Wat ik echt niet lekker vond was de grote stukken rauwe tonijn. Er zit sowieso niet echt veel smaak aan, maar het is gewoon geen lekkere substantie om op te kauwen. Geef mij maar gewoon een lekker gebakken of gegrild visje!

al 2 reacties
USC Sports
#  @ 
zondag 01 mei 2005 om 23:10 uur te Columbia..score: 0 (0 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter Nog net op het nippertje een football game mee kunnen pikken.
Normaal gesproken is er alleen football in het Fall seizoen, maar er was nu alvast een try-out. Geen spannende wedstrijd, aangezien allebei de teams Gamecocks waren. Maar dat de spelers er toch serieus in op gaan bleek wel toen een van de spelers zijn enkel brak...
Lekker in het zonnetje genoten van de sfeer en de cheerleaders, van het spelletje snapte ik helaas weinig. Bovendien was het gewoon al moeilijk te zien waar de bal bleef.
Heb nu zo ongeveer alle belangrijke USC sports al een keer gezien. Naast basketbal en ijshockey uit de eerste weken dat ik hier was laatst ook nog naar een honkbal wedstrijd geweest. Was echt grappig, ik herinnerde me ineens alle regels nog van toen we het op het JRL speelden.

al 4 reacties
HIS International
#  @ 
zondag 01 mei 2005 om 23:00 uur te Columbia..score: 0 (0 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter De lieve mensen van HIS hebben mij het hele semester elke woensdag en donderdag van een gratis lunch voorzien.
Het is altijd heel gezellig daar, omdat er mensen van over de hele wereld te vinden zijn. Ook gewoon mensen hier uit Columbia, dus de Amerikaanse cultuur komt ook aan bod.
Je gaat het huis binnen, schrijft je naam op een stickertje en gaat de in de rij staan die in de keuken eindigt. En dan loop je met je bordje de veranda op om daar tussen alle anderen lekker te lunchen. Echt super handig ook, het huis is tegenover de Business School. En als ik college had om half 1 mocht ik door de achterdeur naar binnen zodat ik als eerste eten kon krijgen!
Afgelopen donderdag was de laatste officiele lunch. Gelukkig organiseren ze ook nog wat in de graduation week, dus kan ik pap en mam ook nog meenemen naar het huis.

al 3 reacties
Salsa Party
#  @ 
zondag 01 mei 2005 om 22:53 uur te Columbia..score: 0 (0 stemmen)
Bekijk dit plaatje wat groter Om afscheid van ons te nemen hadden Mauro en Vladimir, twee jongens uit Colombia een feestje georganiseerd.
We begonnen de avond met een zelf gebrouwen tequilla-margarita in "Vladimir's Bar" en al gauw stonden we de Salsa te oefenen in de kamer. Echt moeilijk is dat zeg, ik heb dat exotische ritme gewoon niet in mijn Europese benen. Later die avond zijn we nog een keer naar Salsa Cabana geweest om daar nog wat rondjes te draaien op de dansvloer. De volgende dag flink spierpijn...
Een paar dagen later zijn we nog een keer met z'n vieren uit eten geweest om echt officieel afscheid te nemen.

al 4 reacties


Oudere berichten zijn terug te vinden in het archief.