Er is nogal wat verwarring rond het menu van Chez Plukkie. Hier de ingredienten en de bereiding.
Voorgerecht:
1 blikje kippensoep
1 snee (casino)brood
Hoofdgerecht:
250/300 gr gehakt
Gekruide aardappelschijfjes van Aviko
250 gr Italiaanse roerbaxmix groenten
150 gr geraspte kaas
200 gr aarappelpuree
Nagerecht:
2 bakjes Chocolade mouse
1 eierwafel
poedersuiker
JE begint met het hoofdgerecht, dit kan je later warm maken in de oven, dus dat kan je maar vast af hebben. Je bakt eerst het gehakt rul. Als dit bezig is begin je de aardappelschijfjes te bakken en het water voor de aarappelpuree te koken. Als het gehakt klaar is doe je de roerbakmix bij het gehakt in de pan en roerbak je het tot een mooi geheel. Als het goed is kookt nu ook het water voor de aarappelpuree dus die kan je ook afmaken.
Dan pak je een ovenschaal die je eerst met een bodem groenten/gehakt vult. Daarna een laagje aaradppelschijfjes met daar wat geraspte kaas bovenop. Dit herhaal je nog een keer. Hierna weer gehakt/groenten erop echter "smeer" je het af met de aarappelpuree. Hier het restant van de kaas bovenop en het geheel kan vast in de oven (deze hoeft nog niet aan).
Hierna kun je aan het voorgerecht beginnen. Gewoon de kippensoep klaarmaken zoals op het blik vermeld en net voor hij klaar is de snee brood grillen. Deze snij je vervolgens in 4'en en kun je als garnering bij de soep gebruiken.
Als het voorgerecht is genuttigd kan de oven aan om het hoofdgerecht een kwartiertje te verwarmen, niet te enthousiast met de temperatuur, het geheel is in principe al gaar.
Het nagerecht is een kwestie van de choco mouse bakjes ondersteboven op een bordje zetten en het in een geheel eruit krijgen. (gaatje met een mesje in de bodem werkt best redelijk). De eierwafel kun je als garnering gebruiken welke je bestrooit met poedersuiker.
Eet smakelijk!
|